Waterontharders

Een waterontharder is de enige applicatie die consequent zacht water garandeert. De voor de hand liggende voordelen zijn o.a. zacht beddengoed en handdoeken, een blinkende vaat, zachte huid en haar na het wassen. enz. Minder voor de hand liggend, maar zeker niet minder belangrijk, is de drastische besparing die u kan realiseren dankzij de langere levensduur van huishoudelijke apparaten (boiler, vaatwasser, wasmachine, stoomoven, koffiezet, …). Bovendien vermijdt zacht water ook het dichtslibben van uw leidingwerk (vervangen zou erg duur zijn).

 

Voordelen voor uw zwembad.

Wanneer zacht water wordt toegevoegd aan het zwembad, zal dit de de totale hardheid verlagen. Dit verbetert sterk de efficiëntie van chloor, pH-, pH + en andere chemicaliën. Ook hier wordt daardoor een belangrijke besparing gerealiseerd op chemicaliënverbruik.

 

Hoe werkt het?

De waterontharder met ionen uitwisseling is het meest voorkomende toestel dat wordt gebruikt bij de verwijdering van kalkvormende calcium- en magnesiumionen uit hard water. Bij een standaard waterontharder wordt hard water door een bed van ionenuitwisselend hars getrokken. Het hars vangt de calcium en magnesium-ionen (hardheid) op en vervangt deze door natriumionen die niet leiden tot kalkaanslag. Zodra het hars is verzadigd met hardheid, begint de regeneratie van de waterontharder. Contact met 10% zoutoplossing brengt de natriumionen terug het hars, zodat dit weer kan ontharden.