Verschillende soorten bodemzuigers

 

Wat zijn bodemzuigers

De meeste zwembadeigenaren hebben een bodemzuiger. Dit omdat dit het onderhouden van hun zwembad veel makkelijker maakt. Een zwembad bodemzuiger, ook wel een zwembadreiniger, zwembadstofzuiger of zwembadcleaner genoemd, is een apparaat waarmee u de bodem (en vaak ook de wanden) van uw zwembad op een gemakkelijke manier schoon kunt maken

 

De verschillende bodemzuigers

Er bestaan veel verschillende soorten bodemzuigers. Hieronder vindt u de meest voorkomende met een korte uitleg:

 

Handbediende zwembadstofzuiger

De handbediende zwembadstofzuiger wordt aangesloten met een flexibele slang aan de filterinstallatie. Meestal gaat dit via de vacuümaansluiting of de skimmer van uw bad. Met een telescopische stang erbij kunt u uw zwembad volledig schoonmaken. Omdat het een beetje op een stofzuiger lijkt, noemen wij het ook Dit is de goedkoopste manier om ervoor te zorgen dat u uw zwembad goed schoon kunt maken. De verschillende soorten handbediende zwembadstofzuigers die wij verkopen zijn: Aqua Broom, Catifish en Pool Blaster. Ons assortiment kunt u vinden op de volgende pagina.

 

Automatische zwembadcleaner

De automatische zwembadcleaner heeft een zelfde soort werking als de handbediende zwembadstofzuiger, maar bij de automatische variant hoeft u niet zelf het zwembad schoon te maken, maar doet de bodemzuiger dit geheel uit zichzelf. De automatische zwembadcleaner en handbediende zwembadstofzuigerhebben als voordeel dat ze relatief erg goedkoop zijn. Het nadeel is alleen wel dat de bodemzuigers gekoppeld moet worden aan het filter van uw zwembad. Zodra het zwembadfilter dus helemaal vol zit met vuil, verliezen de bodemzuigers veel zuigkracht en kunnen ze er eventueel zelfs mee stoppen, tot dat u het filter weer heeft schoongespoeld. Ons assortiment aan automatische zwembadcleaners kunt u vinden op deze pagina.

 

automatische zwembadreiniger op filteruitgang

De automatische zwembadreiniger op filteruitgang verschilt niet heel veel met de automatische zwembadcleaner. Het enige verschil is dat de zwembadreiniger moet worden aangesloten op de perszijde van de filterinstallatie. Deze zwembadreiniger heeft ook een eigen opvangzak. Het merk Polaris is een van de meest betrouwbare automatische zwembadreiniger op filteruitgang. Daarom vindt u in ons aanbod ook alleen het merk Polaris. Door op de volgende link te klikken komt u terecht bij ons assortiment.

 

Automatische elektrische bodemzuigers (zwembadrobot)

Deze zwembadrobot is gemaakt voor zwembadeigenaren die zo weinig mogelijk tijd willen steken in het schoonmaken van hun zwembad. Deze zwembadrobot heeft een eigen opvangbak en kan geheel onafhankelijk van de filterinstallatie werken. U zet de robot voor uw zwembad aan, plaatst hem in uw bad en hij maakt het bad geheel zelf schoon. Een zwembad schoonmaakrobot is in veel verschillende types te koop. Zo verkopen wij verschillende Dolphin’s, zodiac-en en Piranha’s. Tevens verkopen wij de Smartkleen, Naia en Tigershark. Via deze link vindt u ons volledige aanbod aan zwembadrobot bodemzuigers.

 

Heb ik een bodemzuiger nodig?

Heeft u al wel een zwembad maar nog geen bodemzuiger, en twijfelt u of u er een gaat kopen? Een bodemzuiger biedt u veel gemak in het schoonmaken van uw zwembad. Op de vraag of u een bodemzuiger nodig heeft zijn er meerdere factoren van belang, zoals: vallen er veel bladeren in uw zwembad, hoe groot is uw zwembad en hoeveel tijd wilt u steken in het schoonhouden van uw zwembad? Heeft u nog enkele vragen voordat u over gaat tot het kopen van een nieuwe stofzuiger voor uw zwembad? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.