Ozonatoren

Wat doet ozon? Ozon wordt al decennia lang gebruikt voor het desinfecteren van drinkwater en het zuiveren van lucht. De stof heeft een zeer sterk oxidatie- en sterilisatievermogen op alle organische stoffen en neemt hinderlijke geuren weg. Het is daardoor één van de meest effectieve sterilisatiemiddelen voor waterbehandeling. UV-C straling en ozon vormen de perfecte combinatie om zwembadwater kraakhelder, schoon en zuurstofrijk te maken. Het ozon atoom O3 oxideert micro-organisme zoals o.a. schimmels, (legionella)bacteriën, parasieten, algen en virussen. Ozon vernietigt niet alleen micro-organismes maar ook urine, transpiratie, cosmetica en zonnebrand crèmes. Nadat ozon zijn werk heeft gedaan verdwijnt het uit het water zonder bijproducten achter te laten.

Ozon is een soort “superzuurstof” die ook in de vrije natuur voorkomt (scheikundige formule O3 ) en op elektronische wijze in een ozonator aangemaakt kan worden.
Ozon heeft een geweldig sterk oxydatie- en sterilisatievermogen op alle organische stoffen; in feite is het de sterkste van de -voor waterbehandeling bruikbare- steriliseermiddelen. Zijn bacterie-, virus- en kiemdodende werking overtreft die van alle andere middelen; niet alleen krachtiger maar ook sneller. Een ideale methode die niets schadelijks achterlaat.
Een ozonator is een apparaat die middels bovenstaand principe het bad reinigt.

De voordelen nog even op een rijtje:
– Zorgt voor fris, schoon en kristalhelder water.
– Nog minder onderhoud en meer plezier van uw zwembad.
– Ozon breekt zonnebrandcremes, cosmetica, urine en transpiratie af.
– Gebruiksvriendelijke en veilige desinfectie.
– Desinfecteert water op een efficiente en veilige manier.
– Beschermt uw bad tegen ziektekiemen.
– Houdt schimmel-, bacterie- en algenvorming onder controle.
– Beter voor het milieu in vergelijking met traditionele methoden.
– Kostenbesparend.