Onderhoud

Het zwemseizoen staat weer voor de deur. Dan is het van belang dat uw zwembad weer zomer klaar wordt gemaakt. Het beste is dit al in het voorseizoen te doen. Dit zodat het water de kans krijgt om goed in balans te komen. De twee belangrijkste middelen, chloor en Ph hebben namelijk even nodig om ‘te wennen’ aan het water.

 

 

Ook moet de randapparatuur, zoals de zwembadpomp, zandfilter en eventueel de warmtepomp weer in orde gemaakt worden om hun werk te gaan. Want zonder goede ‘water-flow’ geen helder en schoon water.

 

Als dit allemaal eenmaal in orde is, moet het water natuurlijk goed bijgehouden worden. Zo raden wij aan 1 keer per week de pH en chloor waarde te controleren. Dit wordt over het algemeen gedaan met een automatische tester. Deze testers geven optimaal weer wat er eventueel aan het water toegevoegd moeten worden.

 

Naast het gebruik van chemicaliën in het zwembad is het ook nodig om het zwembad vrij te houden van bladeren en ander grove vuil. Het leeg maken van de skimmermandjes en voorfilter zijn ook zeer belangrijk.

 

Als u dan tijdens het zwemseizoen alles netjes heeft bijgehouden en het wordt weer kouder, moet het zwembad stilletjes aan weer winterklaar gemaakt worden. Dit houd min of meer in dat uw zwembad in een “winterslaap” gebracht. Ook alle randapparatuur moet worden losgekoppeld i.v.m. de kans op vorst. Hiervoor kunt u vanzelfsprekend ook terecht bij ons. Wij verzorgen voor onze klanten zowel het zomer- als winterklaar maken van het zwembad. Wilt u uw zwembad winter- of zomerklaar laten maken? Neem dan gerust contact met ons op. Dan plannen wij samen met u een afspraak in.