DE VERSCHILLENDE TYPEN BOUWKUNDIGE BADEN

 

Alles wat u moet weten over …. Bouwkundige baden.

 

Skimmerbaden

Van alle bouwkundige baden zijn de skimmerbaden de meest gemaakte. De prijs zal hier absoluut mee te maken hebben want een skimmerbad is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een overloop- of infinitybad.

 

Goedkoper, maar zeker niet ondergeschikt aan de andere type baden. De techniek om het zwembad heen blijft immers gelijk (denk aan verwarming, doseersysteem, verlichting, etc.).

 

Een skimmerbad circuleert het water door het water aan de wateroppervlakte aan te zuigen (welke enkele centimeters onder de totale wandhoogte zit), dit via een (zand)filterinstallatie te reinigen en dan via nozzles (ook wel inspuiters genoemd) terug het bad in te brengen.

 

Aanzuigen van skimmers kan gecombineerd worden met aanzuigen via bodemput(ten).

 

 

 

Overloopbaden

Overloopbaden zijn in de openbare markt de meest voor-komende baden. U herkent de roosters vast wel van menig hotel, camping of subtropisch zwemparadijs. In de prive- markt merken we een toename naar de vraag van overloop-baden. Dan wel vaak met een mooi spleetje ipv een opzichtig rooster rondom het gehele bad.Als u met 10 man in het zwembad springt is het niet de bedoeling dat al dat water overstroomt en u dat allemaal kwijt bent zodat u het vervolgens na de zwempartij weer bij kunt vullen. Daarom is het aanleggen van een buffertank met alle bijbehorende automatisering in de technische ruimte een absolute noodzaak. Dit maakt een overloopbad daarom een stuk duurder dan een skimmerbad.

 

Er bestaan ook nog onderloopbaden. Het principe daarvan is grotendeels hetzelfde als van een overloopbad, echter valt het water net onder de boordsteen in een gootje ipv over de boordsteen.

 

 

Infinity baden

Helaas worden infinitybaden niet veel gebouwd in Nederland en Belgie. Reden hiervan is dat hier niet zoveel bergen zijn als in andere landen zoals Frankrijk of Italie.

 

Het water moet namelijk over 1 of meer zijden van het zwembad over de rand naar beneden vallen. Enkel indien u een hoogteverschil in de tuin kunt creeeren is het mogelijk om een infinity bad te bouwen

 

Als u met 10 man in het zwembad springt is het niet de bedoeling dat al dat water overstroomt en u dat allemaal kwijt zodat u het na de zwempartij weer bij kunt vullen. Daarom is het aanleggen van een buffertank met alle bijbehorende automatisering in de technische ruimte een absolute noodzaak. Dit maakt een infinity bad daarom een stuk duurder dan een skimmerbad.