Zwembadpomp Intelliflo

IntelliFlo is zonder meer de nieuwe standaard inzake zwembadpompen, dankzij zijn geïntegreerde intelligentie, baanbrekende motortechnologie en suprieure vormgeving is dit de meeest zuinige en stilste zwembad-/vijverpomp momenteel beschikbaar.
Omschrijving Prijs incl. BTW
Intelliflo VF met variabel debiet met whisperflow behuizing.
Ook wel ‘WhisperFlo VF’ genoemd.
Artikelcode: 7626-10
€ 1.585,00
Intelliflo variabele snelheid en whisperflow behuizing.
Ook wel ‘WhisperFlo VSD’ genoemd.
Artikelcode: 9221-10
€ 1.225,00
Intelliflo variabele snelheid en ultraflo behuizing.
Ook wel ‘UltraFlo VSD’ genoemd.
Artikelcode: 9585-10
€ 1.575,00
Intelliflo variabele snelheid en starite behuizing.
Ook wel ‘SW5P6R VSD’ genoemd.
Neusje van de zalm. Pomp der pompen !
Extra t.o.v. de overige modellen:
- Groter voorfilter
- Koppelingen zijn meegeleverd
- Seal is stukken beter. Zelfs zeewaterbestendig ! (tot 4,5ppm).
Artikelcode: 14270-18
€ 1.575,00
Intellicom besturingssysteem voor Intelliflo.
Voor koppeling / samenwerking met lamelendek etc.
Artikelcode: 7719-10
€ 350,00
     

Er zijn tal van zwembadeigenaren waarvan hun zwembadpomp meer stroom verbruikt dan alle overige huishoudelijke apparatuur opgeteld. Met een Intelliflo zwembadpomp kunt u dan al snel honderden euro’s per jaar gaan besparen op uw energierekening.
De IntelliFlo is een hoge druk en hoogdebiet zelfaanzuigende pompserie met een groot kunststof pomphuis, een aangebouwd voorfilter met een grote zeefmand voor grof vuil en een transparant inspectiedeksel. Motorbeschermingsklasse IP-55. Aansluitingen: 2’’ draadaansluiting. CE gekeurd.
De pompen met variabele snelheid (VSD), of met variabele capaciteit (VF) hebben een gigantische doorbraak gemaakt op het gebied van energiebezuiniging, verlengde levensduur en stille werking. De IntelliFlo serie is uitgerust met nieuwe technologie waarmee de energiekosten drastisch kunnen worden verlaagd en die daarnaast nog tal van andere voordelen biedt.
Met de uitrusting van uw zwembad verandert ook de IntelliFlo: met de IntelliFlo kunt u apparatuur en voorzieningen toevoegen zonder de pomp te hoeven veranderen. Druk simpelweg op een knop om de nieuwe optimale snelheid bij het laagste energieverbruik in te stellen. Uw besparingen blijven behouden.
Uniek vermogen om waterpartijen te beheren: Wilt u waterjets of fonteinen extra hoog laten spuiten? Wilt u de waterstroom naar watervalletjes of een overlopende rand vergroten? Verhoog of verlaag de pompsnelheid simpelweg met een druk op de knop en voer naar hartenlust aanpassingen door. Bepaal zelf de vormgeving en geluidsniveau, terwijl de energiekosten verder omlaag komen.
U heeft bij de IntelliFlo de keus uit een tweetal types.
1) Pomp met variabele capaciteit:
De IntelliFlo VF (Ook wel ‘WhisperFlo VF’ genoemd) heeft een instelbare variabele capaciteit, waardoor onder elke omstandigheid een constante capaciteit van 4 tot 30 m³/uur kan worden gegarandeerd. De pomp slaat ook automatisch uit bij verstopping. Tevens zijn er vele variabelen in te stellen en uit te lezen op het LCD scherm op de pomp
2 Pomp met variabele snelheid:
Deze IntelliFlo maakt gebruik van een exclusieve permanente magneetmotor (zoals in een hybride auto) die stukken zuiniger met energie omgaat en gewoonlijk “primaire energiebesparingen” van 30 % oplevert. Deze unieke pompen met variabele snelheid bieden vier selecteerbare, vooraf ingestelde snelheden op het bedieningspaneel. Hierdoor kunnen de optimale pompsnelheden voor specifieke taken worden geprogrammeerd, zoals filteren, reinigen, watervallen, etc. Bij lagere snelheden wordt geprofiteerd van een fundamentele pompwet: een lagere snelheid leidt tot een lager stroomverbruik. het resultaat is extra besparingen….potentieel tot 80 %, zelfs in vergelijking met zogenaamde hoogefficiënte pompen met 1 of 2 snelheden.
Lange levensduur
Langere levensduur zorgt voor een beter investeringsrendement: de permanente magneetmotor produceert veel minder warmte en trillingen dan traditionele inductiemotoren. Dit resulteert niet alleen in een lager belasting en minder slijtage van pomponderdelen, maar ook van andere apparatuur. Bovendien beschermen ingebouwde diagnosevoorzieningen de IntelliFlo tegen de meest voorkomende oorzaken van voortijdige pompstoringen als oververhitting, bevriezing en voltageschommelingen.
De stilste pomp op aarde, dankzij de permanente magneetmotor en het feit dat het een volledig omsloten geventileerde motor bevat. Bij lage snelheden is er nauwelijks een geluid te horen.

Verschil in geluid tussen Intelliflo en gelijkwaardige pomp.

Omdat de pompen erg energiezuinig zijn spaart u niet alleen het milieu maar bespaart u ook geld.
Eigenschappen:
- Monofasig
- Weergave in 6 talen
- Motor 0 tot 3,2 kW
- Debiet 4,5 tot 36 m³/h
- Druk 1 tot 2,8 bar
- Ingebouwde bescherming tegen droogdraaien, oververhitting en onderkoeling.
3 jaar garantie op pomp en motor.
Als optie verkrijgbaar: De IntelliPool.
Ontworpen om een maximaal rendement uit de IntelliFlo® pomp met variabele snelheid te halen. Bovendien kan de zwembaduitrusting van Pentair via gelijk welke smartphone of via het internet, van overal ter wereld, beheerd worden.
Dit gecombineerd met automatische dosering ontlast u van alle zorgen omtrent uw zwembad.
Lees alles over dit mooie systeem via deze link.
Zie voor uitgebreide informatie over deze pomp de officiele website van de fabrikant op www.intellipool.eu.

X